לוח האם הוא המעגל המודפס הראשי של מחשב או מכשיר אלקטרוני מורכב אחר.
לוח אם של מחשב אישי
לוח אם הוא חומרת המחשב אליו משובצים או מחוברים כל רכיבי המחשב השונים.
כל רכיב במחשב חייב להיות משובץ בלוח האם או מקושר אל רכיב שמשובץ בו.
ישנן חברות המייצרות לוחות אם שעליהם כבר משולבים רכיבי חומרה למחשב (המכונים ON BOARD), כגון: כרטיס רשת, יחידת עיבוד גרפי, כרטיס קול וכדומה.
כל לוח אם מבוסס על ערכת שבבים (Chipset) שאחראית על הגישור בין הרכיבים השונים המרכיבים את המחשב. בנוסף לערכת השבבים, לוח האם מכיל רכיבי אלקטרוניקה המסדירים את המתח החשמלי אל ובין השבבים כמו גם את התקשורת שלהם. רכיבים אלה הם נגדים, קבלים, סלילים וכיוצא באלו.
רכיבים שכיחים של ערכת השבבים:
תושבת המעבד, חריצי כרטיסי הזיכרון של המחשב, חריצי כרטיס המסך – AGP או PCI Express, חריצי כרטיסי הרחבה (כולל כרטיסי קול ורשת) למשל חריצים לחיבורים מסוג PCI, EISA, ו-ISA. באמצעות חריצי הרחבה אלו היה ניתן להוסיף פונקציונליות רבה לכל מחשב אישי. לכל חריץ הרחבה בנוסף לצורה החיצונית השונה מאפיינים שונים כמו למשל מהירות העברת הנתונים, חיבורים למידע חיצוני וציוד היקפי (USB), שמאפשרים לחבר אליו ציוד היקפי, כמו יציאות עכבר ומקלדת מחשב, יציאות טוריות, מקביליות ויציאות USB שמחליפים לא מעט את חריצי ההרחבה, ובקר קלט/פלט (Super I/O) המפקח עליהם, חיבורים לדיסק הקשיח (רק החיבורים, לא הדיסק), גשר צפוני, גשר דרומי.
כאשר רוכשים לוח אם חדש כדאי לקחת כמה פרטים בחשבון האם הלוח מתאים למעבד ? מה גודל הלוח המתאים למארז ? מה הרחבת הזיכרון המירבית בלוח.